Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Υπερβατικός Διαλογισμός




" Κατά την διάρκεια του Υπερβατικού Διαλογισμού ο Νους αποκτά μια κατάσταση βαθιάς ξεκούρασης η συνείδηση στρέφεται προς τα μέσα για να εξερευνήσει πιο ήρεμες καταστάσεις σκέψης μέχρι να αφήσει πίσω υπερβαίνοντας ακόμη και την πιο απαλή σκέψη ώσπου η συνειδητότητα μείνει μόνης της, αντιλαμβάνοντας την φύση της.


Αυτή η ονομαζόμενη κατάσταση διαλογισμού ή κατάσταση ξεκούραστης εγρήγορσης συνοδεύεται από μια μοναδική νευροφυσιολογική λειτουργία μια ηλεκτροεγκεφαλογραφική συνοχή, που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί με τάξη.

Ειδικότερα η ηλεκτρική δραστηριότητα του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου συγχρονίζεται με την δραστηριότητα της αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου. Και η πρόσθιος μετωπιαίος λοβός με τον πίσω ινιακό λοβό όπως επίσης οι βρεγματικοί και κροταφικοί λοβοί, όλος ο εγκέφαλος λειτουργεί σαν μια ορχήστρα με πλήρη συνοχή, με πλήρες ενοποιημένο πλήρες συγχρονισμένο τρόπο.


Αυτή η λειτουργία του εγκεφάλου με τάξη στην κατάσταση διαλογισμού είναι μοναδική και δεν θα την βρείτε στις άλλες καταστάσεις ξύπνιου, ύπνου, ονείρου η ύπνωσης.
Και είναι τόσο σημαντική γιατί συνοδεύεται με την μέγιστη εγρήγορση, μέγιστη εκτεταμένη κατανόηση, αύξηση της νοημοσύνης ή του IQ, αύξηση της δημιουργικότητας, της μνήμης, των ακαδημαϊκών επιδόσεων, της ετοιμότητας και του χρόνου αντίδρασης, ενισχύει την κρίση, την ηθική σκέψη, την ψυχολογική σταθερότητα, συναισθηματική ωριμότητα, οτιδήποτε αφορά τον εγκέφαλο εξαρτάται από την τακτική του λειτουργία.


Και τώρα για πρώτη φορά με τον Υπερβατικό Διαλογισμό είναι μια απλή τεχνική για να φέρει μέγιστη λειτουργία του εγκεφάλου στον καθένα και επίσης αύξηση του IQ, της δημιουργικότητας, της παραγωγικότητας, της ευκολότερης μάθησης, όλα αυτά τα οφέλη προέρχονται από την τακτική λειτουργία του εγκεφάλου που είναι η αυθόρμητη επίδραση της κατάστασης του διαλογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: